Sign in to follow this  
ifingerpaint2

A little hlep please?

Recommended Posts

I recently bought a SC631 It's all set up, hooked up, and drivers are loaded. Problem is, it's not communicating with the computer-or visa-versa. I can do a test cut from the cutter, but when I try to cut from the computer, nothing. I am using the USB cord that came with it. Anyway, it's gonna be a loooong night and I really need to get it working so I can get a job done for tomorrow, sure hoping someone can help that doesn't sleep like me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using Sure Cuts A Lot Pro, and no, just the USB, no adapter. I had a Copam years ago and I seem to remember that it wouldn't work with the USB, but my current computer doesn't have a port for the other cord, only the USB :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can use a serial card or a keyspan adapter.  

 

A fellow member has the SC cutter also.and posted this yesterday....  Many have purchased the keyspan adapter.  That is the brand name. Keyspan

 

http://www.ebay.com/itm/NEW-Keyspan-High-Speed-USB-Serial-Adapter-USA-19HS-/120420154018?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c0999baa2

 

 

Posted Yesterday, 02:20 PM

Finally picked up a keyspan not too long ago cause I was starting to finally have some issues with long runs on the new computer. Man its night and day. Highly suggest one. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Although a Keyspan adapter will probably be a wise purchase in the near future, the fact that you get no response at all from the cutter means that the adapter probably won't solve this problem.

 

I would call US Cutter support as soon as they are open this morning and they can walk you through some basic troubleshooting steps and get you up and running.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Although a Keyspan adapter will probably be a wise purchase in the near future, the fact that you get no response at all from the cutter means that the adapter probably won't solve this problem.

 

I would call US Cutter support as soon as they are open this morning and they can walk you through some basic troubleshooting steps and get you up and running.

Not necessarily true. The Keyspan adapter goes into the Serial port on the cutter instead of the USB port. If the USB port is the problem, a Keyspan adapter could fix it. Another option is to put a Serial card in your PC.

 

http://www.bestbuy.com/site/SYBA+Multimedia+-+6+DB-9+Serial+(RS-232)+Ports+PCI+Controller+Card%2C+Netmos+9865+Chipset/5270525.p;jsessionid=084B6D60D82F8EB52F7F9C00F5952509.bbolsp-app03-184?id=1218628132271&skuId=5270525&st=serial card&cp=1&lp=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

After making sure you have the drivers...make sure in your cut screen you have the right com port selected. That was a problem I had when I first got mine. Auto detect didnt like working for some reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this