Recommended Posts

I have a Graphtec CE5000-60 cutter that we have used without any issues for the past 5+ years.  A few weeks ago I got the message: FLASH NV ERROR, I did some research and called Sign Warehouse and they helped us order a new motherboard.  My husband installed it per their directions and we got the message: LOADER V5.30.  I followed the directions on the Graphtec website to install the firmware and drivers per the CE5000-60 manuals directions.   The version of firmware that is on Graphtec's site is v6.40, do I need to try and roll my firmware back to the version that my Graphtec screen is stating, because my screen now states: PLEASE SEND PRG.  I have sent the firmware according to the directions and I have done numerous restarts of both my computer and the cutter.  I have done the up arrow while restarting the cutter, I have also pressed the right and left arrow at the same time I was restarting the cutter.  

Any advice would be appreciated!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I gave you a service manual in the last post for your vinyl cutter. Graphtec CE5000  Did you follow the directions in it and change the dip switches, before changing the board?  And put the settings back to default settings. The directions and settings for the dip switches are in the service manual, as well as showing the default settings and where you can find them on your vinyl cutter.   It is a service manual, not a user manual.  Double check your settings. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, MZ SKEETER said:

I gave you a service manual in the last post for your vinyl cutter. Graphtec CE5000  Did you follow the directions in it and change the dip switches, before changing the board?  And put the settings back to default settings. The directions and settings for the dip switches are in the service manual, as well as showing the default settings and where you can find them on your vinyl cutter.   It is a service manual, not a user manual.  Double check your settings. 

Yes, I had downloaded the service manual before my husband installed the mother board.  I followed all of those instructions before I had posted, including the dip switches (took us forever to figure that out).  Should I uninstall the motherboard and reinstall it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

And your positive that Signwarehouse got you a Graphtec board and not a rebranded Graphtec board. that they use for their Vinyl Express?   They are different boards.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, MZ SKEETER said:

And your positive that Signwarehouse got you a Graphtec board and not a rebranded Graphtec board. that they use for their Vinyl Express?   They are different boards.

Yes, it came directly from Graphtec and it says Graphtec on the board.  Thanks for the reply!

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, MZ SKEETER said:

I think I would just start over.  Take it step by step. 

I will try that now that it is a new day...fresh start...fresh eyes!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/9/2019 at 10:04 AM, hkarns712 said:

I will try that now that it is a new day...fresh start...fresh eyes!

How did this work out?   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now