Recommended Posts

Hi I’m a Mac user looking for some help with my creation pcut cto630.

i bought it second hand and it came with signcut pro 1, I had set up one day and it worked fine until the license ran out on signcut. Thinking I’d go for the cheaper option I bought easycut studio instead of renewing the signcut license.

The issue I have now is everything is talking fine but the pcut will only cut 2/3 of a job then stop. The plotter mini screen says creation working. Does anyone know what’s going wrong? It’s cut simple shapes like a circle in a square ok. But ask it to cut something like three lines of text (my name and my family’ members names) I have the above mentioned issue.

Im using the plotter via usb cable. Baud setting is 38400 I’ve tried other baud settings and the mini screen on the plotter just says working laser. My OS X is 10.10.1 I think. I’ve used both easycut studio and illustrator to create designs both with the same outcome.

any help anyone can offer would be great

thanks in advance.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The P-Cuts don't have a whole lot of memory and I wonder if its some sort of spooling issue. Almost guarantee that your Baud Rate is 9600 

The only thing that changed was your cutting program so the problem is within the settings in there. If you are using the USB then you need to be sure you have the correct drivers installed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply. I’m thinking there’s something really simple /obvious I’m missing in the settings. I did try baud setting 9600 and it just said working laser on the plotters mini screen.

Do you think that could be a setting issue too?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was thinking we reported that Easy Cut Studio to Craft EDGE,  Owners of SURE CUT A Lot.    As it being their software with the name changed on it.  So maybe you are using pirated software.  Some one tried to sell that software on here.   If you search for it, there are cracks for pirated software of it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Wildgoose said:

The P-Cuts don't have a whole lot of memory and I wonder if its some sort of spooling issue. Almost guarantee that your Baud Rate is 9600 

The only thing that changed was your cutting program so the problem is within the settings in there. If you are using the USB then you need to be sure you have the correct drivers installed. 

Hi I’ve double checked the drivers and baud settings. The drivers are the right ones for the machine downloaded off us cutters website. The only baud setting that will cut anything is 38400

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Djtcreative said:

Hi I’ve double checked the drivers and baud settings. The drivers are the right ones for the machine downloaded off us cutters website. The only baud setting that will cut anything is 38400

Creation Pcut CTO630    is not the model number that  UScutter used to sell.    Uscutter sold   Pcut CTE630.     Also for PCUT  CTO630   IT HAS 19200  BAUD SETTING

I found the CTO630 driver and manual, there is not a Mac driver in it.   I downloaded it.   Just do a search online for the Creation  Pcut CTO630 driver.  

USB drivers support system:

Windows 7,  Windows 7 x64,   Windows Server 2008 R2,  Windows Server 2008,   Windows Server 2008 x64,  Windows Vista,, Windows Vista x64,   Windows XP,   Windows XP x64,  Windows 2000, Windows Server 2003,  Windows Server 2003 x64
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Dakotagrafx said:

The PCut the OP has is the UK version  - - - different than the one imported in the US back in the day - 

 

Kind of thought not US model.  But the drivers are online for his cutter. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah sorry probably should have mentioned I’m Uk based. I have the latest drivers for it from what I can tell. My issue I think is within the settings in easycut studio. Which by the way seems to be authentic craft edge software. I’ll know more on that next week.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi apologies for the delay in getting back to you all on this. I can confirm that easycut studio is an authentic piece of software I’ve had it confirmed by craft edge.

craft edge looked at my setup and supplied me with a replacement piece of software (sure cuts a lot) and with a little bit of tinkering on the plotter speed and pressure side of things I’ve managed to cut my job one up in full.

thank everyone for the help and info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now