Sign in to follow this  
studioadesigns

FC3100-60 on a Mac using ILLUSTRATOR CC

Recommended Posts

Greetings. I purchased a FC3100-60 for a overly cheap price and I had it work using my Parallels/Windows 7 on my Mac. However, I would like to use it directly through my Mac and Illustrator CC. I have Cutting Master 2 plug-in installed but I don't see the FC3100-60 in the setup options. My Keyspan USB converter is being recognized, but I don't have any connection for some reason. I did play around with the FC4200-60 setup in Cutting Master 2 but when I send the job, my FC3100 says "Error 1 Communication Not Recognized". Any suggestions or help?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Correction. I have connection due to the error message, but my FC3100 is not doing anything except giving me the "Error 1 Communication Not Recognized" message when I send a job. Also, the dialog box seems like the job is going through because of the percentage countdown but still no movement on my cutter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you try hitting enter  on the cutter when you see that message? With 232 connection, I would see that on my FC7000-- hit enter on the cutter and it would cut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buy a license for Sign Cut Pro and get the Illustrator Plug-In. I design in Illustrator CC and get it cut ready...then file>send to sign cut and boom its cutting all from my iMac running El Capitan OS X 10.11.2. I typically don't do anything in Sign Cut except cut. Being a graphic artist I prefer doing everything...layout, tiling, registration marks...in Illustrator prior to sending to Sign Cut. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

IDK I have only had success with Sign Cut on my Mac. Maybe just re-download the plug in and update the software...or uninstall/reinstall?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a hard copy of the manual and I didn't even care to look for that command mode until you mentioned it mb20music. Anyways, I found the section and set my cutter to GP-GL and....................... I am glad to report that it worked flawlessly. I would like to thank Jburns and mb20music for their help and suggestions. Everything is working fine now. So far so good. God Is Thee Greatest. Thanks again, bros.

 

B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool! Glad you got it working! The FC's are well built.

Now to dial in the blade, pressure and speed. Search the forum lots of good advice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this