Anetski

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Anetski

  1. I have just sent two files to cut and all they are is rectangles and the cutter (fc9000) seems to do this additional cut on the side before starting the actual rectangle. The little cut actually goes into the artwork and ruins the poster. The only cut line in the file is the rectangle. What is this?
  2. I fixed the cutting issue. total user error.
  3. thank you that actually fixed it. I have just never seen that little cut before on my ce6000 but at least it is not going into the actual artwork now so I am sure it is there for a reason. one more question if you don't mind before I go jump of a cliff? I just did two tests on a 1metre wide sheet. I cut one long rectangle twice. First time with force 15 (test cut on this force is perfect). half the rectangle to the right cuts but when it gets to the last 20 cm or so it is no way near cut through the material. 2nd test force 24 (test cut is still fine) and it does exactly the same thing. Both ends of the rectangles are cut fine but the top and bottom is not in the last 20cm of the left side. I am loosing my mind over these machines. the ce 6000 was so much better. Never had all these issues.
  4. is this what you mean?
  5. I got a new FC8600 plotter a month or so a go and within less than 2 weeks when I sent a job through it started almost dragging the blade while cutting circles. I tried a few times and it did it every time. Then I sent a rectangle job through which cut fine and then sent the circle job through again and it was fine. A few weeks passed and it did a similar thing but it started perf cutting on a shape and ever since I have had problems on circles and shapes only. Not on rectangles. The supplier has been extremely helpful and have reset the machine twice but after a few jobs is sent through it reverts back to doing these weird cutting on circles and shapes only. They changed the firmware yesterday and it reverted back again after a few jobs. we have done all tests under the sun and we cannot figure out what is going on. The files are both new and old that I have been using for a few years on a ce6000 plotter with no issues ever. we have updated the cutting master and it has not fixed it either. The heading I put is a bit miss leading as the machine doesn't actually change the condition setting but just cuts differently. I only do kiss cuts and its always in cond. 1. Has anyone ever had a similar issue? IMG_8172.MOV IMG_7984.MOV
  6. I cut phototex. I am not sure what you mean by "applying the vinyl"?
  7. 3 different tech have tested it and after changing firmware and it still faulting, not right away but after 20 or so files it would fault. The problem is only with curves. we have changed it from connecting from usb to ethernet and changed the cutting master software. they also brought in a window computer and I would save the cutting file in cutting master 4 on my mac and then send it to the other windows computer and send the job from there and it still faulted after 5 files. they have installed a new FC9000 as a loan today to see if this faults as well indicating a problem coming from my computer or if it was indeed the machine. I just sent two files with rectangles to the new machine and it did this weird little cut on the side which actually went into the artwork. Have you ever seen this before? test cut is fine and the I cut 2 rectangles out of a 1 metre wide sheet and the 2nd rectangle did not cut through at all. I increased the force and it did the same thing after. Could it be that I am only using a pinch roller on each edge and not one in the middle? I did that with the fc8600 and no problems. I found that when using a pinch roller in the middle of the artwork it would leave a mark. thanks for your input. I am actually loosing my mind over these cutters. I miss my ce6000.
  8. every single setting has been rechecked and tested by 2 technicians that have worked with these machines for years. they have no idea.
  9. did the video play for you? It is cutting a shape in minute steps even though all the settings are normal. I have had 2 very qualified technicians out 4 times now and they cannot for the life of them figure out why it is doing this only one curves. It changes the cutting to either minute steps which almost sounds like the blade is being dragged or to perf cut. when they reset the firmware (brains of cutter) it goes back to normal for a few cuts and then fails again. They have replaced the firmware too. We connected the cutter via ethernet instead of USB and it has worked fine for at least 40 different file until this afternoon. Also I cannot get a perfect testcut. Every corner is spiky as and only changing the offset on the actual tool setting (not the one in menu) changes the spikes a little but its still not the way it should be plus you can see it on every rectangle that is being cut. 2 technicians that has so much experience on these machines cannot work it out. First the blamed it on my usb port on my IMAC saying it may be faulty and now the ethernet connection is wrong. The files I cut are files i have just set up and using some older artwork in there that I never had any problems with before. Totally lost here and pretty much over it.
  10. hi. Which is the best cutter for contour cutting phototex?
  11. can I ask which Roland you have? I have the graphtec atm but have just upgraded to a bigger printer so I need to upgrade the cutter as well. I am a little worried to go with a different cutter except my graphtec ce6060 has not always been great.
  12. Anetski

    Contour cutting phototex

    what blade do you use exactly? I have a graphtec 6000 and a CB15UA-5 blade. Its not doing well with intricate cuts.
  13. Hi I have a Graphtec ce6000 cutter and I only cut phototex (original NOT opaque) but I have been using a 45degree angle blade (CB15UA-5) and they just cant do the intriquet cuts. I have now been told I need a 60 degree blade. Could anyone thatcut phototex help me which blade is the best for the original material. The blade list on the Graphtec website confuses me. Help pls. Thank you
  14. it depends. its normally shapes of different things, dinosaurs, whales etc and so many little bits on them and it just frays in the tiny spots. Drives me nuts. So do you cut original fabric? what blade do you use? I was told by another person to use CB09UA-1 but I cannot find that on the blades list. It has to be a 60 degree blade right?
  15. HI I am using a Graphtec Ce6000 cutter and I cut the Aqueous version of Photo Tex. I have absolutely no problems in cutting squares but everytime I cut circles or anything else but a square angles it leaves a tiny piece not cut through. It is the spot where it starts cutting and where it finishes that is left unfinished. It drives me bunkers. I have the special needle required (CB15UA) and I have slowed down the speed to 10 and also played around with the force and the Offset and nothing works. Help please.